Black Friday

Black Friday din acest an va fi mai bun ca niciodată pe Parfimo.ro. Am redus la minim prețurile parfumurilor și produselor cosmetice preferate și am pregătit oferte speciale doar pentru dvs. Bucurați-vă de parfumul dorit sau de produse de machiaj la un preț avantajos sau începeți să cumpărați cadourile de Crăciun de la noi. Bucurați-vă de cea mai populară zi de cumpărături a anului la Parfimo.ro!

ÎNCEPE CUMPĂRĂTURILE

Când este Black Friday 2022?

Anul acesta Black Friday 2021 va fi pe 25 noiembrie 2022. Data de Black Friday se schimbă în fiecare an. În mod tradițional, se încadrează într-o zi de vineri după Ziua Recunoștinței americane. Black Friday în general este în perioada cuprinsă între 23 și 29 noiembrie.

Ce este Black Friday?

Black Friday este un eveniment anual de cumpărături în Statele Unite, care a fost preluat și în alte țări în ultimii ani, inclusiv România. Americanii îl consideră începutul cumpărăturilor premergătoare Crăciunului și nu ezită să aștepte ore întregi în cozi lungi pentru a-și cumpăra produsele dorite. Black Friday aduce super reduceri, datorită cărora este întotdeauna cea mai aglomerată zi de cumpărături a anului. Nu are o dată fixă, vine întotdeauna vineri după Ziua Recunoștinței și anul acesta va fi pe 26 noiembrie.

Istoria zilei de Black Friday

Vinerea de după Ziua Recunoștinței a fost începutul sezonului de cumpărături de Crăciun în Statele Unite de la mijlocul secolului trecut. Cu toate acestea, numele său Black Friday nu s-a răspândit decât 30 de ani mai târziu. Adjectivul „negru” a avut întotdeauna un sens destul de negativ și a fost asociat cu diverse calamități. Ca exemplificare au fost consemnate  Black Friday în conexiune cu o scădere semnificativă a prețului aurului în secolul al XIX-lea, dar și cu prăbușirea Bursei de valori din New York, în 1929. În legătură cu vinerea de după Ziua Recunoștinței, termenul de Black Friday ar fi început să fie folosit de poliția din Philadelphia. Acesta era folosit pentru a explica mai ușor aglomerația din trafic care a predominat în jurul marilor magazine locale în această zi de cumpărături.

Pe măsură ce anii au trecut, a fost dat alt sens cuvintelor. Ca exemplu mulți comercianți tranzacționau în registre în pierdere (scriau cu cerneală roșie) pentru cea mai mare parte a anului și începeau să genereze profit (se scria cu cerneală neagră) doar în perioada Black Friday a anului.

Black Friday în România

Black Friday sau Vinerea Neagră nu a ajuns în țara noastră decât mulți ani mai târziu, în 2011. Treptat, însă, legătura cu Black Friday a devenit sinonimă cu campanii desfășurate pe parcursul mai multor săptămâni. Unii comercianți fac publicitate pentru weekend-ul Black Friday, săptămâna sau toată luna anului, sensul real al acestei zilei fiind oarecum pierdut.

La Parfimo.ro pe lângă ofertele speciale pe tot parcursul anului, pregătim una, cu adevărat uimitoare de Black Friday. Și în această zi vom avea prețuri nemaivăzute. Nu ratați Black Friday din acest an cu parfumuri și produse cosmetice la Parfimo.ro.

Înainte de sfârșitul lunii noiembrie, bucurați-vă de prețuri incredibile în Galeria starurilor sau vedeți alte prețuri speciale pentru parfumuri și produse cosmetice.

Transport:
Plată:
Certificate: