Livrare gratuită peste 79 de LEI la comenzi din L´Oréal Paris, Mixa, Garnier sau Maybelline.

Păr gras

Îngrijirea părului gras

Suferiți de păr gras care este întotdeauna încurcat? Aveți idee cum să-l îngrijiți în mod corespunzător? Vă vom dezvălui sfaturile stiliștilor, vă vom spune ce ar trebui să evitați și vă vom recomanda, de asemenea, câteva produse pentru păr de calitate, care vă vor ajuta să rezolvați această problemă. Sunteți gata să vă bucurați de părul la care ați visat mereu? Începeți să citiți.

De ce este părul gras?

În multe cazuri, genetica este responsabilă pentru părul gras. Când corpul dvs produce mai mult sebum, acesta vă va afecta părul. În plus față de genetică, totuși, un rol important îl joacă stresul, alimentația nesănătoasă și, nu în ultimul rând, purtarea frecventă a ceva pe cap. Părul gras este, de asemenea, asociat cu modificări hormonale în pubertate. Părul femeilor este adesea gras în timpul sarcinii, după dezechilibre hormonale sau după naștere. Unele persoane cu părul gras se luptă cu efectele pe tot parcursul anului și altele doar în anumite luni, cum ar fi iarna, când poartă căciulă zilnic. Până la 25% din populația adultă suferă de păr gras.

Păr gras

Caracteristicile părului gras

Puteți recunoaște părul gras foarte ușor. Arată alunecos și e dificil de aranjat în câteva ore de la spălare. Firele sunt grase și necesită spălări frecvente, se lipesc, sunt adesea moi și nu au volum.

Ce trebuie evitat în cazul părului gras?

Ca și în cazul pielii, uscarea excesivă și manipularea neglijentă pot duce la îngrășarea excesivă a părului. Prin urmare, trebuie să evitați uscarea regulată cu aer fierbinte, precum și pieptănarea frecventă a părului cu degetele. De asemenea, evitați mâncarea nedorită, limitați alimentele grase și, de asemenea, alimentele prea sărate, dulci și condimentate. Un regim regulat de băut apă și odihnă sunt, de asemenea, importante. 

CITIȚI: Ce să mâncați pentru un păr perfect?


Spălarea corectă a părului este esențială

Părul gras trebuie spălat mai des. Dar este, de asemenea, adevărat că cu cât speli mai puțin părul, cu atât mai bine. Dacă vă spălați părul des, problema se va agrava. Începeți prin alegerea unui șampon de calitate conceput pentru utilizare frecventă. Stiliștii recomandă șamponul de urzică, care este perfect pentru părul gras, dar subliniază, de asemenea, că nu este foarte potrivit pentru utilizarea pe termen lung. O linguriță de șampon este suficientă pentru a vă spăla părul. Masați ușor șamponul în scalp și apoi clătiți-l cu apă călduță, evitați apa fierbinte, care ar agrava problema. În cele din urmă, vă puteți clăti părul cu apă rece, care închide porii de pe scalp și reduce îngrășarea părului.

Sampon de prospetime si stralucire 400 ml
20,90 LEI
Discount 11 %  11 %
Sampon antimatreata 300 ml
46,30 LEI
Discount 6 %  6 %
Balsam pentru par gras 400 ml
21,70 LEI
Discount 16 %  16 %
Sampon pentru scalp gras 200 ml
29,40 LEI
Discount 15 %  15 %
Sampon pentru scalp gras 1000 ml
Nu este în stoc

Mai puțin este mai mult

Potrivit experților în păr, este de asemenea adevărat că, în cazul părului gras, mai puțin e mai mult. Prin urmare, ar trebui să limitați cantitatea de cosmetice pentru păr și să aplicați maximum două produse pe păr pe zi. Folosiți șampon și balsam pentru spălare, pe care le puteți înlocui opțional cu oțet de mere. Conține acid acetic, care ajută la echilibrarea pH-ului scalpului, reducând astfel cantitatea de sebum. Aplicați clătirea cu oțet pe părul șamponat și lăsați-l să acționeze câteva minute, nu uitați să vă spălați bine părul ulterior cu apă călduță.

Șampon uscat

Să te speli prea des pe păr nu este bine. Excesul de sebum din cap și păr poate fi îndepărtat ușor și elegant cu ajutorul unui șampon uscat. Șamponul uscat vă va fi util chiar și în deplasări, atunci când nu aveți suficient timp pentru a vă spăla părul.

SFAT: Șampon uscat Batiste

Balsam pentru lungimea părului

Dacă utilizați balsam, nu-l aplicați pe toată lungimea părului. Doar o cantitate mică de balsam vă fi suficientă pentru a se aplica pe vârfuri pentru a preveni uscarea și eventual deteriorarea lor.

Coafură

Părul gras este ideal pentru a-l lăsa să se usuce în mod natural. Dar dacă acest lucru nu este posibil, uscați-l la cel mai mic nivel posibil, aerul fierbinte nu aduce beneficii părului. Pe lângă temperatura de uscare, este importantă și direcția în care vă uscați părul. Stiliștii vă sfătuiesc să vă uscați suflând aerul din frunte în jos. Pielea se poate îngrașă din cauza uscării, deci este important că sebumul să nu pătrundă în păr.


Pieptănarea părului gras

Sebumul din păr poate provocat, de asemenea, de pieptănarea prea frecventă, deoarece răspândeste sebumul pe toată lungimea părului. Prin urmare, reduceți pieptănarea cât mai mult posibil și nu uitați că părul este lubrifiat chiar și prin atingeri frecvente cu mâinile. Prin urmare, încearcă să scapi de obiceiul de a te juca cu părul tău și a-l atinge constant. De asemenea, este important să alegeți pieptenele potrivit, să evitați periile metalice care irită scalpul și să alegeți o perie cu vârfuri rotunjite. Dacă vi se îngrașă mult părul, va fi mai bine dacă înlocuiți peria cu un pieptene.

Păr gras

Apropiați-vă de părul frumos

 

După cum am subliniat mai sus, calitatea părului este, de asemenea, afectată de dietă. Ar trebui să vă tratați părul cu vitaminele antioxidante C, pe care le puteți găsi în varză, ardei sau kiwi, de exemplu. De asemenea, includeți vitamina E în dieta dvs., cum ar fi semințele și migdalele, și fierul, care se găsește în carnea roșie și leguminoase. Zincul și grăsimile sănătoase au, de asemenea, un efect asupra frumuseții părului. Prin urmare, ar trebui să măncati în mod regulat ouă, nuci, pește și să pariați pe uleiuri de calitate.

Sfatul bunicii pentru părul gras

De asemenea, puteți lupta împotriva părului gras cu ajutorul unor sfaturi dovedite ale bunicilor noastre, care sunt făcute din ingredientele pe care le veți găsi în mod normal acasă.

Un ajutor pe nume Lămâie

Strângeți sucul a două lămâi și masați-l pe scalp, lăsați-l să acționeze cel puțin 15 minute și apoi clătiți-vă bine părul.


Descoperiți puterea ierburilor

Bunicile noastre cunoșteau puterea vindecătoare și efectele medicinale ale plantelor. Nu numai urzica deja menționată sub formă de ceai de urzică, ci și ceai de mușețel, brusturel, salvie sau cel de mesteacăn pot ajuta cu părul gras.

Transport:
Plată:
Certificate: