Parfum de tuberoză

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de tuberoză

În lumea florilor albe parfumate veți găsi iasomie, floare de portocal, frangipani și tuberoză alături de iasomie. Parfumul său este unul dintre cele mai intense din regnul vegetal, iar puterea sa copleșitoare o face să fie iubită de unii și evitată de alții. La un moment dat, a fost denumită și mirosul păcatului, deoarece se spunea că trezește gânduri nepotrivite. Dar adevărul este că tuberoza oferă un parfum unic și complex, demn de admirație. Atunci când îi miroși florile albe, este ca și cum ai avea în fața ta un întreg buchet format din mai multe tipuri de flori. Parfumurile de tuberoză pur și simplu te încântă.

Cum a evoluat de-a lungul timpului tuberoza

De unde a apărut tuberoza? Planta este originară din America Centrală, unde era folosită pe scară largă de azteci. Vindecătorii azteci antici au descoperit curând proprietățile sale antiinflamatorii și au folosit tuberoza și pentru ameliorarea durerii. Apoi au adăugat parfumul acesteia la ciocolata lor. În India, tuberoza este cunoscută de secole pentru efectul său afrodiziac. Poate de aceea împodobește de obicei camerele tinerilor căsătoriți în timpul primei lor nopți împreună.

Odată ce parfumul a ajuns în Europa, însuși marele Rege Soare însuși, monarhul francez Ludovic al XIV-lea, s-a îndrăgostit de el. În timpul domniei sale, puteai mirosi tuberoza din fiecare colț al Palatului Versailles. În timpul epocii victoriene stricte, se pare că fetelor și femeilor tinere nu li se recomanda să iasă în oraș atunci când tuberoza era în floare. Mirosul lor le putea incita la gânduri (și acțiuni) indecente. Astăzi, magia tuberozei este folosită pe scară largă în aromaterapie. Mirosul floral puternic ajută în cazul tulburărilor de somn, al anxietății sau al depresiei. Tuberoza sprijină, de asemenea, dezvoltarea intuiției.

Cum miroase parfumul de tuberoză?

Probabil că nu este o surpriză faptul că tuberoza miroase floral. Acest lucru este de așteptat. Ceea ce te-ar putea surprinde, însă, este intensitatea și varietatea acestuia. Parfumul exotic, oarecum asemănător cu gardenia, aduce cu el atât de multe nuanțe încât vei găsi ceva nou la fiecare adulmecare. Poate fi dulce, cremos, de miere, migdalat, catifelat, fructat și verde. Feminin și elegant. Fermecător, seducător, creează dependență. De la teatral la dramatic. Asta este tuberoza.

În parfumurile de tuberoză de astăzi, veți găsi de obicei un înlocuitor sintetic. În afară de prețul extrem de ridicat al uleiului de tuberoză autentic, faptul că parfumierul poate amesteca parfumul în funcție de nevoile sale vine în favoarea acestuia. Și cu ce ingrediente se potrivește foarte bine tuberoza? De exemplu, dintre notele care se completează între ele, iasomia și floarea de portocal, se potrivesc de minune cu piersicile și mandarinele, nuca de cocos, vanilia, ambergrisul și vetiverul. Descoperiți magia parfumurilor cu tuberoză!

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest