Parfum de vetiver

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de vetiver

S-ar putea să credeți că parfumul de vetiver nu vă este familiar, dar probabil că este adevărat contrariul. De fapt, este unul dintre acele ingrediente pe care probabil că l-ai mirosit de un milion de ori, dar pe care nu ai putut să-l identifici. Parfumurile cu vetiver sunt extrem de populare astăzi pentru mirosul lor inconfundabil. Popularul ingredient obișnuia să îmbogățească în special parfumurile pentru bărbați, dar acum își face loc și în parfumurile pentru femei. Și cum uleiul de vetiver este destul de scump, îl veți găsi mai mult în parfumurile mai luxoase, adesea în cele de nișă.

Vetiver, rădăcina cu superputeri

Vetiver este o iarbă verde destul de discretă, a cărei bogăție se află în subteran. Parfumul intens al vetiverului provine din rădăcinile acestei plante tropicale. Și, deoarece nu există nicio modalitate de a reproduce artificial parfumul, uleiul de vetiver este unul dintre cele mai scumpe ingrediente din parfumuri.

Vetiverul a fost folosit în aromaterapie și parfumerie încă din antichitate. Uleiul stării de bine, așa cum era numit uleiul de vetiver în India antică, poate stimula o minte epuizată, poate ameliora tensiunea și anxietatea sau poate îmbunătăți somnul. Abia relativ târziu, în lumea occidentală, uleiul de vetiver a fost introdus în Europa, în secolul al XIX-lea, iar primele parfumuri celebre de vetiver au fost create un secol mai târziu.

Cum miroase parfumul de vetiver?

Parfumurile de vetiver sunt captivante și elegante în același timp. Mirosul puternic de lemn-fumuriu cu nuanțe pământii și orientale adaugă profunzime compoziției parfumului și îi prelungește durata. Parfumul în sine este foarte masculin, dar atunci când parfumierii îl combină în mod corespunzător, acesta se remarcă perfect în parfumurile pentru femei, cărora le adaugă o notă sofisticată.

Parfumurile de vetiver sunt potrivite atât pentru a fi purtate ziua, cât și seara, în funcție de piramida olfactivă respectivă. Combinațiile cu citricele proaspete sunt populare, iar în parfumurile chypre, vetiverul funcționează bine cu mușchiul de stejar și patchouli. În formule, îl veți găsi adesea alături de vanilie, lemn de santal, piper, piele și unele note florale, cum ar fi trandafirul și tuberoza. Alegeți-vă preferatul din gama noastră de parfumuri cu vetiver!

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest