Filtrați setările

Parfum cu boabe de tonka

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum cu boabe de tonka

De asemenea, mă întrebam cu ce miros te-ar putea surprinde păstăile? Dacă vorbim despre boabele tonka, pregătiți-vă pentru o aromă încântătoare și ușor adictivă, care poartă note dulci de migdale prăjite, cireșe, cremă de vanilie și iarbă uscată la soare. De la parfumeria tradițională până la gastronomia modernă, aroma frumoasă și gustul rafinat al boabelor tonka au făcut din ele, pe bună dreptate, unul dintre cele mai căutate ingrediente. Vă prezentăm parfumurile parfumate cu boabe tonka.

Boabe cu puteri magice

Arborele sud-american numit Cumaru este responsabil pentru toată magia. Timp de secole, băștinașii l-au apreciat nu numai pentru lemnul său de esență tare de calitate, ci și pentru parfumul bogat și exotic și pentru gustul dulce al semințelor sale. Iar acesta din urmă este cel care a devenit cunoscut sub numele de boabe tonka. În Venezuela, țara sa natală, i se atribuie puteri magice, iar boabele sale au fost folosite ca monedă de schimb în vremuri mai vechi. Vindecătorii de acolo le prescriau pentru tuse, probleme intestinale și astm, credeau că sporesc imunitatea și tratau cu ele diverse probleme psihologice. În unele culturi, semințele s-au dovedit a fi, de asemenea, afrodisiace, de unde și porecla "boabele dragostei". Oamenii încă mai cred că boabele de tonka atrag banii și promovează curajul.

Pulberea din semințele zdrobite era pusă în saci de pânză în dulapuri pentru a parfuma hainele, iar parfumul de boabe tonka este, de asemenea, adăugat în mod popular în tutun și țigări. Din bucătăria sud-americană, acestea s-au răspândit destul de repede la bucătarii europeni, în Germania sunt folosite pentru a coace bomboane de Crăciun, iar francezilor le place să le folosească în produse de patiserie, budinci și înghețate. Parfumurile cu aromă de boabe tonka au apărut abia la începutul secolului XX, Guerlain fiind unul dintre primii care le-a introdus. Iar popularitatea acestor parfumuri nu a făcut decât să crească de atunci.

Cum miros parfumurile cu boabe de tonka?

Când miroși boabele de tonka, poate cel mai mult îți amintesc de vanilie. Dar mirosul boabelor de tonka este ceva mai complex, exotic și bogat într-o varietate de note. Pe lângă boabele de vanilie, puteți mirosi note gastronomice precum migdală, caramel, fistic și pralină. Alături de acestea, apar scorțișoara și cuișoarele, cireșele dulci și, bineînțeles, fânul.

Boabele de tonka în parfumuri se găsesc cel mai adesea în inimă sau în bază. Ele pot aprofunda și accentua o notă de vanilie, pot înmuia un ambergris puternic și le veți întâlni, de asemenea, în parfumuri gourmand, fougere, lemnoase și chiar proaspete și florale. Funcționează cu aproape toate ingredientele parfumurilor. Alegeți-vă parfumul fermecător cu aromă de boabe tonka!

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest