Parfum de ambră

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de ambră

Este și cum te-ai înfășura într-o pătură moale sau ți-ai îmbrăca puloverul de cașmir preferat. Așa descriu unii oameni senzația de căldură pe care o oferă parfumurile cu ambră gri (ambergris). Așa că nu este o surpriză faptul că veți găsi note de ambră în cele mai bune parfumuri pentru iarnă. Parfumurile Ambergris sunt o familie diversificată de parfumuri cu o energie uimitoare, care evocă tentația senzuală și face trimitere la înțelepciunea străveche. Dar, în ciuda popularității generale a parfumurilor de ambră, mulți oameni nu au nicio idee de unde provine de fapt mirosul de ambră. Aflați de la noi misterul parfumului ambergris.

Misteriosul parfum de ambră

Parfumul Ambergris și-au găsit inspirația chiar în ambră sau chihlimbar. Rășina pietrificată a pinilor străvechi s-a maturizat în forma sa actuală timp de milioane de ani, iar bijutierii adoră să fixeze chihlimbarul în bijuterii, mai ales pentru culoarea sa aurie frumoasă și pentru reflexele sale orbitoare. Și exact așa ar trebui să fie parfumurile de chihlimbar - însorite, aurii, calde. Dar niciun parfum nu poate fi extras din chihlimbar, chiar și cu cel mai mare efort. Așadar, cum se poate obține un miros de chihlimbar într-un parfum?

Parfumierii au astăzi 3 opțiuni. În primul caz, un acord de chihlimbar poate fi obținut prin combinarea unor ingrediente de parfum, de obicei vanilie, benzoin, labdanum, mosc, uneori patchouli și boabe tonka. O altă opțiune, care este foarte costisitoare, este adăugarea ingredientului ambergris în piramida parfumului. Oricât de ciudat ar suna, ambergrisul (sau ambregris adevărat) este produs în tractul digestiv al unei specii de balene. Din când în când, acesta este eviscerat, masa plutește la suprafața mării timp de câțiva ani și, în cele din urmă, o persoană norocoasă o descoperă pe țărm. Cu toate acestea, din cauza prețului său ridicat, veți găsi acest ingredient parfumat doar în cele mai luxoase parfumuri. Și, ca să mai spunem doar atât, parfumul ambrei poate fi, desigur, produs și pe cale sintetică, iar compusul ambroxan, de exemplu, a fost creat tocmai în acest scop.

Cum miroase parfumul de ambră?

Căldura menționată mai sus, cu gradul sau divers de intensitate, este inseparabilă de parfumurile de ambergris. Aici, depinde de ingredientele folosite; diferitele lor combinații pot fi dulci, pudrate, lemnoase, condimentate sau mieroase. În orice caz, acestea sunt întotdeauna parfumuri foarte senzuale până la cele erotice. De asemenea, notele de ambră pot accentua în mod minunat celelalte ingrediente, prelungind durata parfumului și conferind profunzime întregii compoziții de parfum.

Parfumurile calde de ambră sunt ideale pentru anotimpurile mai reci, dar este suficient să adăugați cel puțin un ingredient proaspăt, cum ar fi citricele, și parfumul de ambră se transformă într-un parfum perfect pentru primăvară și vară. Pe lângă citrice, notele de ambergris se îmbină cu vetiver, lemn de santal și mușchi de stejar. Scorțișoara, anasonul și cardamonul se numără printre combinațiile preferate de condimente, iar o varietate de flori își au, de asemenea, locul în această familie de parfumuri. Alege-ți parfumul preferat de ambră!

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest