Parfum de lavandă

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de lavandă

Doriți un parfum care să vă calmeze mintea, să vă îmbunătățească starea de spirit și, în același timp, să vă asigure un somn bun? Atunci parfumul de levănțică este perfect pentru tine. Dacă în trecut lavanda era unul dintre ingredientele principale ale parfumurilor de colonie pentru bărbați, astăzi își face loc din ce în ce mai mult nu doar în parfumurile unisex, ci și în cele pur feminine. Adulmecă parfumul intens tipic al lavandei și transportă-te pe pajiștile însorite din Provence, epicentrul cultivării florilor mov. Parfumurile de lavandă sunt perfecte pentru zilele însorite, dar mirosul lor puternic și aromat este poate chiar mai potrivit în serile lungi de vară. Dar aceste parfumuri au cu siguranță ceva de oferit și în alte anotimpuri.

Aurul albastru din Franța

Să vedem, ce regiune vă vine în minte când auziți cuvântul lavandă? Probabil regiunea franceză Provence, de care cultivarea "aurului albastru" este legată în mod intrinsec. Lavanda a fost folosită pe scară largă de civilizațiile antice, grecii antici, romanii adăugau ulei de lavandă în băile lor, iar în Egipt parfuma ritualurile asociate cu venerarea morților. Chiar și în Evul Mediu, oamenii nu au uitat de parfumatele flori de violete, adăugându-le la haine pentru mirosul lor plăcut sau parfumând întreaga casa cu ele.

Odată cu dezvoltarea parfumeriei tradiționale, lavanda și-a găsit rapid locul în multe parfumuri, iar utilizarea sa în produsele cosmetice nu poate fi trecută cu vederea. Datorită efectului său antibacterian, ajută la tratarea acneei, iar proprietățile sale calmante pot ameliora pielea iritată. Lavanda este populară în producția de săpunuri, lumânări și chiar produse de curățare, dar parfumul acestor produse poate diferi semnificativ de un ulei de lavandă cu adevărat de înaltă calitate.

Cum miroase parfumul de lavandă?

Mirosul tipic al lavandei este intens, aromat și curat și poate aduce cu el nuanțe verzi, proaspete, picante și de lemn dulce. Poate fi puternic și carismatic și, deși se încadrează în notele florale, este net diferit de alte parfumuri din această categorie.

În ciuda mirosului său distinctiv, lavanda se combină frumos cu alte ingrediente din parfumuri. Unul dintre cei mai populari parteneri ai săi este vanilia, care îndulcește mirosul intens de lavandă și adaugă dulceață. Lavanda funcționează bine și cu citricele; căutați combinații cu lămâie sau bergamotă, de exemplu. De asemenea, parfumierii o amestecă adesea cu tuberoză, iasomie, neroli, floare de portocal și alte flori, precum și cu note aromatice lemnoase și verzi, cum ar fi salvie, rozmarin, pin și patchouli.

Alege-ți parfumul de lavandă pentru a-ți mângâia sufletul. S-ar putea să-ți găsești aici noul tău favorit pentru uzul zilnic.

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest