Parfum de trandafiri

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de trandafiri

Dacă regatul florilor ar avea propriul conducător, ce floare ar fi aceasta? Probabil că putem fi de acord că regina tuturor florilor ar fi în mod covârșitor trandafirul. Cea mai faimoasă floare, cel mai romantic simbol, ingredientul preferat al parfumierilor renumiți, trandafirul este o floare care se mândrește cu o serie nesfârșită de superlative. Se spune că mirosul său seducător se regăsește în până la trei sferturi din parfumurile moderne pentru femei și într-unul din zece parfumuri pentru bărbați. De ce este trandafirul atât de fascinant?

Trandafirul ca sursă de inspirație pentru artiști

Oamenii știu despre trandafirul îmbătător de milenii și îl folosesc în cosmetică și parfumerie de peste 3.000 de ani. Uleiul esențial de trandafir este unul dintre cele mai populare uleiuri, parfumul său în aromaterapie liniștește corpul și mintea și este, de asemenea, foarte util în produsele cosmetice pentru pielea matură. Roșul și petalele de trandafir sunt decorațiuni aproape indispensabile ale apartamentelor de proaspăt căsătoriți, trandafirii au fost adăugați în poțiuni de dragoste timp de secole, iar indienii americani îi foloseau ca remediu pentru diverse afecțiuni, cum ar fi răceala și gripa.

Grațioșii trandafiri au inspirat nenumărați artiști, fie ei scriitori, pictori sau muzicieni. Au apărut, de asemenea, pe pereții templelor antice din Creta, în mormintele faraonilor egipteni și în opera filosofului chinez Confucius. Se spune că Cleopatra l-ar fi sedus pe Marc Antoniu cu trandafiri. Și ai putea găsi mii de povești de dragoste similare.

Cum miroase parfumul cu trandafiri?

Ce vă vine în minte când spuneți parfum de trandafir? Vă gândiți la elegant, feminin, dulce sau romantic? Aceste asocieri au însoțit trandafirii timp de mulți ani. Dar parfumul lor este mult mai variat. La fel cum există multe tipuri de trandafiri, această floare oferă și ea un parfum foarte divers. Bineînțeles că este floral, delicat și fin, dar unele soiuri aduc și un parfum proaspăt și curat, cu nuanțe de citrice, altele te surprind cu o notă de lemn și mirodenii, altele oferă fațete fructate, de chihlimbar sau dulci.

Mirosul complex al trandafirului poate fi un parfum în sine. Fără să fie nevoie să adăugați nimic. Dar se remarcă perfect și în compania altor flori, a diferitelor esențe lemnoase și a citricelor spumoase. Trandafirul se găsește cel mai adesea în inima unui parfum și, deși asociat în mod tradițional cu parfumurile feminine, poate fi, de asemenea, un ingredient splendid în parfumurile pentru bărbați. Faceți cunoștință cu cele mai frumoase parfumuri cu miros de trandafir.

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest