Parfum de iris

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de iris

Vă place mirosul de iris în parfumuri? Atunci ar trebui să știți că vă place unul dintre cele mai scumpe ingrediente de parfum din lume. Irisul, cunoscut uneori și sub numele de iris sau oris în compoziția parfumurilor, a captivat timp de secole cu parfumul său atemporal, care este folosit atât în parfumurile pentru femei, cât și în cele pentru bărbați. Acesta poate ridica o compoziție de parfum la un nivel luxos și îi conferă un rafinament inconfundabil.

Irisul este o floare maiestuoasă, care nu trebuie trecută cu vederea în grădini. Cele trei petale mari simbolizează credința, înțelepciunea și curajul. Parfumul de iris este derivat exclusiv din specia Iris pallida și ceea ce este amuzant este că, în comparație cu alte specii de iris, florile sale nu miros deloc. Poate ați ghicit că parfumierii sunt cel mai mult interesați de rădăcina irisului care crește sub pământ.

Irisul și tradiția sa bogată

Vechii egipteni își puneau mari speranțe în iris, florile sale împodobeau în mod obișnuit tot felul de obiecte și găseai chiar irisuri sculptate pe statuia Sfinxului. Și poate că vă amintiți chiar emblema heraldică a "florii de lys", un vechi simbol al regilor francezi. Deși mulți cred că este vorba de o floare de crin, o examinare mai atentă dezvăluie că regii Franței aveau în blazonul lor un frumos iris galben.

Aceste flori au fost, de asemenea, asociate de mult timp cu Florența, Italia. Ele se aflau în emblema acestui oraș antic, iar rădăcina de iris măcinat și-a găsit acolo o largă utilizare că mijloc de parfumare a hainelor sau de împrospătare a perucilor. Chiar mai demult, se credea că, dacă presari rădăcină de iris pudră pe hainele cuiva, îi vei câștiga dragostea. Irisul făcea parte din poțiuni de dragoste garantate, iar parfumul său ajuta la crearea unei atmosfere pentru divinație, hipnoză sau interpretarea viselor.

Cum miroase parfumul de iris?

Parfumul de iris, care este extras din rădăcina plantei, este pământiu și lemnos, cu nuanțe subtile florale, pudrate și verzi reci. Și, ca toate miturile și legendele din jurul irișilor, parfumul lor poate fi plin de contradicții. Feminin și pasional, dar și masculin și plin de putere. Sec și proaspăt, pudrat și verde, pământesc și pur. Foarte elegant, foarte aristocratic. Nu vă lăsați descurajați de afirmațiile răutăcioase care compară mirosul irișilor cu cel al morcovilor fierți sau al cimentului umed. Parfumurile de iris merg mai departe de atât. Îți pot aminti de corpul unei femei după un duș sau de o plimbare prin oraș după o furtună de vară. Alege-ți parfumul de iris și vezi cât de fermecător este!

 

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest