Parfum de patchouli

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de patchouli

Când mirosiți uleiul de patchouli, veți simți un miros puternic de pământ, foarte asemănător cu unele plante lemnoase. S-ar putea chiar să fiți surprinși să aflați că acest parfum provine din frunzele cu aspect delicat ale unei plante tropicale. Este poate cea mai intensă esență vegetală și, prin urmare, trebuie manipulată cu grijă. Cu toate acestea, odată ce parfumierii reușesc să combine acest parfum în mod corespunzător, parfumurile de patchouli pot deveni capodopere aclamate.

Patchouli iubit și detestat

Patchouli este unul dintre acele ingrediente pe care fie le iubești, fie le urăști în lumea de astăzi. A avut epoca sa de aur în anii 1960, când era folosit pe scară largă de tinerii iubitori de pace. Hipioții adorau mirosul ierbii indiene, dar, din păcate pentru patchouli în sine, aceștia optau de obicei pentru parfumuri sintetice de slabă calitate, ceea ce i-a adus ingredientului de parfumare o reputație destul de proastă. Și de aceea este încă învrăjbit de mulți și astăzi.

Dar dacă ne îndepărtăm de această perioadă, descoperim că uleiul de patchouli are și el multe beneficii. În parfumerie, cosmetică și chiar în medicina alternativă, mirosul de patchouli este folosit de secole. Acest lucru se datorează efectelor sale benefice în ameliorarea anumitor probleme psihologice și funcționează la fel de bine ca afrodisiac. Mirosul intens funcționează bine și ca un repelent de încredere. Chiar și faimosul faraon egiptean Tutankhamon, în mormântul căruia arheologii au descoperit 40 de litri de ulei de patchouli, trebuie să fi fost conștient de proprietățile excepționale ale acestei plante. Și cine a adus uleiul în Europa? Celebrul Napoleon însuși, care avea o slăbiciune pentru parfumurile rafinate.

Cum miroase parfumul de patchouli?

Parfumul de patchouli, extras din frunzele arborelui patchouli, poate fi foarte divers. Se spune că uleiul din frunzele de patchouli îmbătrânește ca vinul. Cu cât este mai vechi, cu atât este mai bun. Uleiul proaspăt are un miros foarte aromat, înțepător, verde, în timp ce parfumul uleiului mai matur își dezvoltă profunzimea și bogăția. Aroma lemnoasă-dulce este specială pentru unii, captivantă, chiar intoxicantă pentru alții.

El poate accentua frumos celelalte ingrediente din piramida parfumurilor. Patchouli este una dintre pietrele de temelie ale familiei de parfumuri chypre, dar se combină perfect și cu parfumurile orientale, fougere și pudrate. Parfumierii îl combină adesea cu vetiver, lemn de santal și lemn de cedru, lavandă, trandafir, bergamotă și alte ingrediente. Alegeți dintre cele mai bune parfumuri de patchouli!

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest