Parfum de vanilie

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de vanilie

Cu toții cunoaștem vanilia, pentru că poate toată lumea a avut de-a face cu ea în copilărie. Cine nu-și amintește mirosul rulourilor de vanilie de Crăciun, cine nu cunoaște gustul înghețatei dulci de vanilie? La fel de ușor cum și-a făcut loc în bucătăriile din întreaga lume, vanilia și-a făcut loc, fără greș, în lumea parfumurilor. Și a devenit cea mai strălucitoare stea. Haideți să aducem lumină în privința parfumului de vanilie.

Toată lumea vrea vanilie

Păstăile de vanilie sunt fructele unui anumit tip de orhidee originară din Mexic. Băștinașii de aici o cunosc bine de secole. Se spune că mayașii și aztecii foloseau vanilia pentru a aromatiza băuturile lor preferate de cacao. Vanilia nu a ajuns în Europa decât mult mai târziu, undeva în secolul al XVII-lea. Aceasta a făcut furori la curtea regală franceză, toată lumea trebuia să o aibă imediat, toată lumea voia să-i cunoască gustul și mirosul dulce.

Crescătorii antici foloseau vanilia pentru a vindeca tot felul de boli și afecțiuni, inclusiv cele psihice. S-a dovedit că combate oboseala, anxietatea și depresia, poate stimula apetitul și, nu în ultimul rând, vanilia are puternice efecte afrodisiace. Acest lucru a fost observat curând de mulți parfumieri. De la producătorii tradiționali de parfumuri orientale până la giganți moderni precum Guerlain și Thierry Mugler. Vanilia este acum unul dintre cele mai populare, mai ușor de recunoscut și mai scumpe ingrediente pentru parfumuri.

Cum miros parfumurile cu vanilie?

Din cauza prețurilor astronomice ale extractelor naturale de vanilie, parfumierii de astăzi optează, de obicei, pentru unul dintre înlocuitorii sintetici ai acestui ingredient. Cel mai des întâlnit este vanilina, al cărei miros plăcut de dulce și bogat în căldură îl asociați probabil cu vanilia adevărată. În prezent, veți găsi vanilie adevărată doar în cele mai luxoase parfumuri, iar aroma să este puțin mai întunecată și mai pământească. Care sunt caracteristicile celor mai multe parfumuri de vanilie? Acestea sunt foarte moi, plăcute, liniștitoare, senzuale și seducătoare.

Parfumierii iubesc adaptabilitatea vaniliei care se potrivește cu o varietate de ingrediente din parfumurile pentru femei și bărbați. Cel mai adesea o combină cu note gurmande, cum ar fi dulciurile sau lemnul dulce. În armonie perfectă cu florile și fructele, vanilia capătă o senzație de răsfăț atunci când este amestecată cu acorduri lemnoase calde. Lasă-te purtată de aroma dulce a parfumului de vanilie.

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest