Parfum de mosc

Filtrează după
Schimbă categoria
Sortează după:
Ordonare:
Ordonare:

Despre sortiment Parfum de mosc

Cunoașteți mirosul de mosc? De obicei, oamenii asociază parfumurile de mosc cu note foarte grele, puternice și întunecate, presupunând poate că moscurile vor mirosi similar, de exemplu, cu parfumurile de piele, având în vedere originile sale animalice. Dar este destul de diferit. Moscul nu miroase așa cum cred majoritatea oamenilor că miroase.

Pentru unii este mirosul de curățenie, pentru alții este mirosul de piele de bebeluș. Moscul este un parfum minunat de subtil, dar care durează incredibil de mult timp. S-a spus chiar odată că, dacă pui câteva picături de ulei de mosc pe o batistă, încă îl poți mirosi 40 de ani mai târziu. Și tocmai de aceea, poate din cauza proprietăților sale afrodisiace incontestabile, moscul este atât de popular printre parfumierii din toate colțurile lumii.

Ce este moscul adevărat?

Moscul adevărat este secreția din interiorul pungii de pe pântecul căpriorului de mosc. Dar, pentru a obține substanța, trebuie să ucizi bietul animal. Prin urmare, popularitatea moscului a dus, de-a lungul anilor, la un declin dramatic al populației de căpriori, specia a devenit pe cale de dispariție, iar în 1979 producția de mosc animal a fost interzisă cu totul. În parfumurile cu mosc de astăzi, veți găsi fie substanțe sintetice, fie ingrediente vegetale care seamănă cu mirosul de mosc.

Cine a descoperit, de fapt, efectul afrodisiac al moscului? Probabil nativii tibetani. Aceștia au observat că masculii capriori de mosc în călduri produceau o substanță cu un miros nu tocmai atrăgător pentru a atrage femelele. Și s-au gândit că ar putea folosi această aromă ciudată în avantajul lor. De atunci, moscului i s-a recunoscut rolul de afrodisiac foarte puternic. A fost, de asemenea, un agent de fixare preferat în parfumuri încă din cele mai vechi timpuri, iar vindecătorii arabi și tibetani îl foloseau pentru a stimula sănătatea masculină. De asemenea, moscurile ocupă un loc important în medicina ayurvedică și chineză și în diverse ritualuri religioase.

Cum miros parfumurile cu mosc?

Parfumurile de mosc se mândresc, de obicei, cu un miros foarte subtil, dar extrem de puternic. Acesta poate fi dulce, cremos și pudrat, dar poate merge mai departe spre o bogată varietate de parfumuri cu nuanțe picante, de piele sau lemnoase.

Notele de mosc, care te surprind cu natura lor contrastantă, se găsesc cel mai adesea la baza piramidei olfactive a parfumurilor. Este acea aromă subtilă plăcută pe care o puteți simți mult timp după ce celelalte componente ale parfumului s-au estompat demult.

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest