Ce este EDT, EDP, EDC, Parfum, etc.?

 

Vă întrebați de ce unele parfumuri au nevoie doar de un singur spray și îl simțiți toată ziua? Dimpotrivă, puteți folosi din abundenta un alt parfum și să dispara într-o clipă? Este clar că nu toate aromele sunt aceleași și că depinde de proporția concentrației din compoziția parfumului - raportul dintre apă, alcool și esență de parfum. Cu toate acestea, nu există o regulă precisă asupra proporției de esență (ulei) dintr-un parfum pe care ar trebui să o respecte un producător de parfumuri. Prin urmare, procentul de componente parfumate raportate pentru același tip de parfum (EdP, EdT, etc.) de la producători diferiți, poate varia ușor.

Dacă ignorăm  concentrația parfumurilor, parfumurile pot fi împărțite în grupuri în funcție de tipul de parfumuri - categorii. De asemenea, distribuția ingredientelor nu este în întregime strictă și diferitele tipuri de arome se suprapun în mod natural. Cu toate acestea, clasificarea de bază este florală, citrică, orientală, lemnoasă, fougère (ferigă), cypre, acvatic și piele. Cunoscând tipul pentru un anumit parfum, vi-l puteți imagina mai bine fără a mirosi, doar stiind ce tonuri predomină în parfum.

Știți ce înseamnă denumirea parfumurilor (Eau de Parfum, Eau de Toilette etc.)? Eau este un cuvânt de origine franceză și este o denumire pentru apă. De aceea, folosim denumirea comună -  apă de parfum, de toaleta, de colonie, pentru diverse tipuri de arome.

Parfumurile vin sub mai multe forme, concentrații, compoziții diferite și au multe denumiri diferite. De bază și cele mai vândute sunt următoarele 4 tipuri:

Utilizarea lor se schimbă pe parcursul anului și în diferite ocazii. Cu siguranță că nu alegi un parfum puternic atunci când faci sport, și invers, iarna sau în timpul unui eveniment festiv nu folosești colonia fină.

Parfum

P sau Extractul de parfum. Parfumul este cea mai concentrată formă de parfum găsită într-un magazin obișnuit. Parfumurile sunt bogate și puternice, care conțin 15-40% ulei de parfum. Consistența parfumului adevărat este mai densă decât cea a EdP și, prin urmare, majoritatea acestor parfumuri sunt vândute în flacoane fără pulverizator. Pentru a aplica pe piele, folosiți doar câteva picături, unele parfumuri chiar durează mai mult de 10 ore. Oamenii uită adesea că parfumurile autentice sunt produse cu minimum și parfumul este folosit ca nume generic pentru orice parfum. Continuați să citiți….

Apa de Parfum

EdP este un termen prescurtat al termenului francez Eau de Parfum, apa de parfum in limba romana. Eau de Parfum (apa de parfum) este un amestec de ulei parfumat pe bază de alcool, care conține o proporție de uleiuri între 8-15% și aproximativ 85% alcool. Nu este important doar parfumul ales, ci si modul sau de aplicare, in zonele corpului unde pulsul se simte cel mai bine si anume la incheietura mainii, pe gat . Cititi mai departe...

Apa de toaleta

Apa de toaleta (EdT) este o denumire pentru o soluție de ulei parfumat pe bază de alcool, cu un raport de utilizare a uleiului de parfum de 4-8% în alcool de aproximativ 80%. Apa de toaleta trebuie aplicata pe piele, in locurile in care pulsul se simte cel mai bine, în mod repetat în timpul zilei. Cititi mai departe...

Apa de colonie

EdC sau apa de colonie este un parfum ușor, cu un conținut de parfum cuprins între 3-5%. Datorită conținutului său redus de parfum, are o aromă plăcută și discretă. Prin urmare, este ideal pentru uzura zilnică, activități sportive și aplicare în zilele călduroase de vară. Prima Colonie a fost produsă acum mai bine de 300 de ani în Köln și a fost produsă în aceeași compoziție până astăzi. Continuați să citiți….

Știți care sunt alte produse populare?

Uleiul parfumat​

Uleiul parfumat este un tip de parfum pe baza de ulei. Avantajul uleiului parfumat este că pielea ta nu numai că miroase frumos, ci chiar e îngrijita. Femeile cu pielea uscată vor primi cu siguranță vor fi recunoscatoare. Consistența uleiului are grijă de pielea ta și o hidratează perfect. Efectele uleiurilor parfumate sunt nu sunt numai în parfumarea și îngrijirea pielii, ci au și un efect pozitiv asupra psihicului uman. Continuați să citiți….

Parfumuri de nisa

 Cuvântul „nișă” în sine este de origine franceză și înseamnă nișă sau colț. Parfumurile de nișă sunt concepute nu numai pentru gurmanzii de parfumuri, ci și pentru persoanele care au deja suficiente parfumuri mainstream, care nu se tem să se îndepărteze de linie și își doresc mult un parfum original.

Parfumurile de nișă contin ingrediente rare, importate din toată lumea, pe care nu le veți găsi în parfumurile obisnuite, cum ar fi irisul de la Grasse, trandafirul de Damasc sau ambergris adevărat. Continuați să citiți….

Eau Fraîche

Eau Fraîche este un miros usor care este potrivit și pentru aplicarea pe îmbrăcăminte. Eau Fraîche conține doar 1-3% parfumuri. Ca și în cazul altor tipuri de parfumuri, puteți alege dintre mai multe tipuri - orientale, proaspete, lemnoase, florale, fructate și multe altele. Alege compoziția parfumului în funcție de preferințele tale, de sezon sau doar de starea ta de spirit.

Deodorant

Deodorant reduce inmultirea bacteriilor și elimină mirosul corpului în zona axilei. Alege mirosul astfel incat sa fie complementar cu parfumul tău. Dacă alegeți deodorantul din aceeași gamă ca parfumul, EdT sau EdP, veți prelungi semnificativ durata mirosului parfumului. Deodorantele sunt produse sub diferite forme. Acestea pot fi cu bila (roll-on), solide (deostick) sau, cel mai adesea, sub formă de spray (deospray).

Aftershave

Aftershave sau produs dupa ras, după cum sugerează și numele, se aplică pe față după bărbierit. Scopul principal al aftershave este de a calma pielea după bărbierit și de a preveni infecția după posibilele taieturi. Aroma plăcută este doar un bonus în plus. Proporția ingredientelor parfumate după ras variază între 2-4%.

Ce înseamnă etichetele mai puțin utilizate?

Esprit de Parfum (ESdP) este concentrația rar folosită între EdP și parfum.

Légère este numele pentru varianta ușoară a parfumului original. Compoziția parfumului etichetat ca Légère poate fi ușor modificată față de versiunea inițială.

Extrême este o denumire pentru aromele care au o concentrație crescută de parfumuri.

Eau de Solide (EdS) cu un continut de parfumuri de pana la 1%. În loc să fie parfumat, sunt folosite pentru a reîmprospăta corpul după duș sau baie.

Varf, mijloc, baza

Ingredientele parfumate pe care le conțin parfumurile sunt împărțite în trei părți. Piramida olfactivă este formată din tonuri superioare, mijlocii și joase, pe care poate le cunoști mai degrabă ca note de varf, mijloc și baza. Continuați să citiți….

Transport:
Plată:
Linkuri utile:
Certificate:
Made with by PragueBest